Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@20:11:00 GMT

هتل عباسی ۵۰ سال ۲۵۰ هزار تومان اجاره پرداخت کرده است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۷۰۸۶

هتل عباسی ۵۰ سال ۲۵۰ هزار تومان اجاره پرداخت کرده است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت:هتل عباسی بیش از نیم قرن ماهانه۲۵۰هزارتومان اجاره پرداخت کرده واین درحالی است که کاشی‌های گنبدمسجدامام صادق(ع) راباچسب نواری نگه داشته‌ایم.

به گزارش قدس آنلاین، کارگروه بررسی مسائل مربوط به حفظ، احیا و تسهیل در امر سرمایه‌گذاری اماکن تاریخی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اصفهان صبح شنبه در سالن جلسات اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جلسه برای نخستین بار و به منظور بررسی وضعیت چهار بقعه تاریخی اصفهان با محوریت فرمانداری اصفهان تشکیل شد، محمدعلی احمدی، فرماندار اصفهان در این جلسه با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با توجه به شرایط فعلی در زمینه نیروی انسانی و اعتبارات عملکرد قابل دفاعی را دارد، اظهار داشت: اما باید توجه داشت که ظرفیت‌های موجود در موقوفات این شهرستان بسیار زیاد است و باید برای حل مشکلات بقاع برنامه‌ریزی جدی‌تری داشته باشیم.

بهره برداری از کاروانسرای انوشیروان به اوقاف برمی‌گردد

وی با بیان اینکه بناهای تاریخی موقوفه زیادی در شهر اصفهان وجود دارد که باید مورد بهره برداری قرار گیرد، ابراز داشت: در این زمینه پیگیری‌های لازم برای برگرداندن کاروانسرای انوشیروان به اوقاف هستیم و طی چند ماه آینده این امر محقق خواهد شد.

فرماندار اصفهان تصریح کرد: باید برنامه جدی برای بهره برداری از این کاروانسرا تدوین شود تا به محض بازپس گیری عملیات اجرایی آن آغاز شود و برای شهر و استان آورده داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برای حل مشکل برخی از بناهای موقوفه تاریخی در اصفهان نیاز به اعتبار وجود ندارد و تنها با هماهنگی بین اداراتی مانند میراث فرهنگی و اوقاف مشکلات برطرف خواهد شد، افزود: امیدواریم این هماهنگی‌ها هر چه زودتر ایجاد شود.

موریانه‌ها به جان بناهای تاریخی اصفهان افتاده‌اند

احمدی با بیان اینکه سه رویکرد برای نگهداری بقاع متبرکه میراثی در اصفهان پیشنهاد شده که باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: برخی از موارد مانند موریانه‌ها فوریت دارد و نباید اجازه دهیم موریانه‌ها به جان بناهای تاریخی اصفهان بیفتند.

وی ادامه داد: ضروری است که هر چه زودتر برای بناهای تاریخی موقوفه اتاق فکری راه‌اندازی شود تا بتوان برای بهره برداری بهتر و نگهداری شایسته‌تر از این بناها اقدام کرد.

همچنین مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه باید در مدیریت و سبک مدیریت بقاع متبرکه بازنگری شود، اظهار داشت: اینکه قبر بفروشیم و بنا را تعمیر کنیم درست نیست، زمانی سرقفلی می‌فروختیم برای تعمیرات و پول آن جای دیگری هزینه می‌شد که این امر نیز درست نبود چرا که دیگر سرقفلی برایمان نمانده و محل درآمدی نیز برای تعمیر بناهای موقوفه تاریخی نداریم.

وی افزود: باید بلند مدت فکر کنیم، بناهایی در اصفهان ساخته شده که بعد از ۴۰۰ سال هنوز روی پا است و این در حالی است که حداکثر عمر بناهای امروزی ۴۰ سال است.

باید برای بقاع متبرکه استان اصفهان رویداد تعریف شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای بقاع متبرکه استان اصفهان رویداد تعریف شود، ادامه داد: در گذشته رویدادهایی را داشته‌ایم که درآمدزا بوده است مانند آئین نان و ماست در امامزاده درب امام که هنوز این آئین در ذهن همه مردم مانده است.

وی با بیان اینکه باید قصه بقاع متبرکه را برای همه تعریف کنیم تا منجر به جذب گردشگران شود، اضافه کرد: می‌توان برای تملک، بهره‌برداری و مرمت بناهای موقوفه از ماده ۲۳ استفاده کرد و این در حالی است که تاکنون در این زمینه خروجی دیده نشده است و این ضعف در اصفهان وجود دارد.

طغیانی گفت: اگر اوقاف امکان مدیریت موقوفات را ندارد باید واگذار کند، برخی از فضاها به دلیل مدیریت کارمندی آسیب می‌بینند، خروجی فعلی نتیجه رفتار کارمندی است که کمتر دغدغه دارند.

بهره برداری از بناهای تاریخی و موقوفه نیاز به تعریف پروتکل دارد

وی با بیان اینکه بهره برداری از بناهای تاریخی و موقوفه نیاز به تعریف پروتکل دارد، ادامه داد: این در حالی است که تاکنون در این زمینه حتی یک برگه برای تعریف پروتکل ننوشته‌ایم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاروانسرای تاریخی ۴۰۰ ساله در اصفهان مرکز نگهداری کارتن‌خواب‌ها شده است، گفت: کارتن‌خواب‌ها نیاز به مرکز دارند اما نباید برای این امر از بنای تاریخی ۴۰۰ ساله استفاده شود.

وی تصریح کرد: باید عزمی برای مدیریت بقاع متبرکه تاریخی و دیگر بناهای تاریخی موقوفه در استان اصفهان جزم شود تا این میراث برای استان ماندگار شوند.

درآمد موقوفات دست اوقاف نیست

حجت الاسلام محمد حسین بلک، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه امروز درآمد موقوفات دست اوقاف نیست، اظهار داشت: حتی اگر ما ۱۰ درصد از درآمد موقوفات را در دست داشتیم می‌توانستیم به همه امورات خود رسیدگی کنیم.

وی ادامه داد: اوقاف اعتبار دولتی هم ندارد و از سویی باید توجه داشت که اعتبارات موجود در اوقاف باید بر پایه اصول شرعی هزینه شود و امکان هزینه آن را در هر جایی نداریم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه اوقاف دارای هزاران میلیارد تومان درآمد است اما ما برای تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی دچار مشکل هستیم، تصریح کرد: ما از دستگاه‌ها مطالبات بسیار زیادی داریم که اگر ۱۰ درصد آن را برگردانند مشکلات ما را حل خواهد کرد.

هتل عباسی طی نیم قرن ۲۵۰ هزار تومان اجاره داده است

وی با بیان اینکه هتل عباسی طی نیم قرن ماهانه ۲۵۰ هزار تومان اجاره داده است، افزود: این در شرایطی است که ما هنوز موفق به تعمیر کاشی‌های گنبد مدرسه امام صادق (ع) که باید هزینه آن از درآمد هتل عباسی تأمین شود در مانده هستیم و امروز کاشی‌ها را با استفاده از چسب نواری نگه داشته‌ایم.

حجت الاسلام بلک ادامه داد: امروز اجاره هتل عباسی ۶۰ میلیون تومان است و این در حالی است که یک باب مغازه در شاهین شهر ۴۷ میلیون تومان ماهانه اجاره پرداخت می‌کند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر باید توجه داشت که بناهای تاریخی موقوفه زیادی در سطح استان و شهر اصفهان وجود دارد که موقوفه هستند و درآمد زا اما در تصرف دیگر دستگاه‌ها هستند از جمله مسجد امام (ره)، منارجنبان و … که سند آنها به نام اوقاف است اما درآمد آن جای دیگری هزینه می‌شود.

سرقت کاشی‌های گنبد تاریخی امامزاده درب امام

همچنین علی گل‌احمد، عضو هیأت امنای امامزاده درب امام نیز در این جلسه با اشاره به سرقت کاشی‌های گنبد تاریخی این امامزاده گفت: برای این امر نامه نگاری‌هایی را با میراث فرهنگی داشتیم و با توجه به دریافت نکردن پاسخ برای حفظ کاشی‌های موجود طبق پروتکل‌هایی که برای بناهای تاریخی در دیگر کشورها استفاده می‌شود از شیشه‌های سکوریت سیار استفاده کردیم که برای این امر میراث فرهنگی برای ما در محاکم قضائی طرح شکایت کرده و مدت‌ها است که درگیر این پرونده‌ایم.

وی افزود: بارها از میراث فرهنگی درخواست کرده‌ایم که برای حفظ این بنا تضمین کتبی دهد تا ما شیشه سکوریت ها را برداریم اما از سوی میراث فرهنگی تاکنون پاسخی دریافت نشده است.

سرمایه‌گذاری در بقاع متبرکه و بناهای تاریخی موقوفه مدت دار شود

علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه واقعیت این است که نگاه ما مسئولان نسبت به بقاع درست نیست، گفت: نگاه ما این است که بقاع باید درآمد داشته باشند و درآمدشان برای خودشان هزینه شود.

وی افزود: در این راستا درخواست ما از مسئولان اوقاف مدت دار شدن قراردادهای سرمایه‌گذاری است چرا که بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها در بناهایی انجام می‌شود که زمان زیادی برای مرمت نیاز دارند و از این رو زمان بهره برداری و درآمدزایی برای سرمایه‌گذار بسیار محدود است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه در خصوص رسیدگی به وضعیت بقاع متبرکه در استان اصفهان همه دستگاه‌ها کوتاهی کرده‌اند، افزود: در این زمینه پیشنهاد ما این است که خدام امامزادگان نسبت به اهمیت بناهای تاریخی این بقاع آموزش ببینند و اهمیت آنها را بدانند تا دیگر نیازی به استفاده از شیشه سکوریت برای حفاظت نباشد.

بودجه بناهای تاریخی به وضعیت امانی برگردد

وی در ادامه با بیان اینکه بناهای تاریخی از سویی در مسیر غلط بودجه‌ها قرار گرفتند، ادامه داد: ما از نمایندگان مجلس درخواست داریم بحث امانی بودن را جایگزین پیمانی کنند، بودجه بناهای تاریخی به وضعیت امانی برگردد تا بسیاری از مشکلات برطرف شود.

ایزدی تصریح کرد: ما همه توان خود را برای تأمین بودجه مورد نیاز برای مرمت بناهای تاریخی از اعتبارات سفر رئیس جمهور و اعتبارات ملی به کار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: همچنین از متولیان درخواست داریم نسبت به تجاوزها به بناهای تاریخی و بقاع متبرکه بازنگری داشته باشند تا مجبور به طرح شکایت نشویم چرا که این شرایط شایسته نیست چرا که در گذشته برخی از متولیان به دلیل ناآگاهی ضربه‌هایی را زدند که قابل جبران نیست.

منبع: مهر

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان هتل عباسی اصفهان اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بناهای تاریخی موقوفه بهره برداری میراث فرهنگی سرمایه گذاری بقاع متبرکه تومان اجاره هتل عباسی کاشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان، از آب و هوای دلنشینی در فصل بهار و تابستان برخوردار است و هرساله مسافران زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، شهرستان چادگان یکی از خوش آب‌وهواترین شهرستان‌ها در استان اصفهان است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از استان اصفهان و سایر استان‌ها است. چادگان قدمتی دیرینه در تاریخ ایران دارد و کتاب‌های تاریخی قدمت آن به دوران صفویه نسبت داده‌اند، از دیگر نام‌های قدیمی این شهرستان می‌توان به پرتیکان و پاراتاک اشاره کرد.

مردم ساکن در شهرستان چادگان به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند و در بعضی روستاهای اطراف لرهای بختیاری ساکن هستند، با سفری به سمت روستاهای اورگان و چنارود آثاری از شیرهای سنگی را مشاهده می‌کنید که نشان دهنده حضور بختیاری‌ها و عشایر در این مناطق است.

طبیعت پرطرفدار چادگان

وجود طبیعت جذاب و بکر در این منطقه در کنار اماکن گردشگری، این شهرستان را به یکی از قطب‌های توریستی استان اصفهان تبدیل کرده و از زیبایی‌های این منطقه وجود دریاچه زاینده‌رود و چشمه‌های فراوان است.

یکی از پل‌های تاریخی در چادگان، پل اورگان است که به وسیله شخصی به نام حاج جلیل استکی از اهالی اورگان بر روی زاینده‌رود بنا شده است؛ پل اورگان معماری زیبایی دارد و به وسیله سنگ‌های محلی و ملات گچ ساخته و با آجر تزئین شده است.

این پل دارای یازده دهانه و دوازده پایه است و در قسمت میانی طاقچه‌ای برای آن تعبیه شده است تا در زمان طغیان رودخانه، از فشار آبی آن کم شود؛ گفته می‌شود این پل تاریخی یادگاری از اقوام بختیاری در چادگان است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

علاوه بر آثار تاریخی زیبا در شهر ساحلی چادگان، مجتمع‌های گردشی زیادی در اطراف زاینده‌رود قرار دارد که مقصد بسیاری از مسافران است.

یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های گردشگری در چادگان دهکده تفریحی زاینده‌رود (عمران) است، در این دهکده ویلاهایی برای ارگان‌های دولتی وجود دارد که از امکانات تفریحی گسترده‌ای همچون سینما، پارک‌های بازی، باشگاه ورزشی، استخر، زمین اسکیت و رستوران‌های متنوع برخوردار است؛ قایقرانی در دریاچه زاینده‌رود انجام می‌شود و جزیره مجنون یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی دریاچه است.

در این دهکده هر ساله با آغاز فصل بهار جشنواره اقوام ساکن در چادگان برگزار می‌شود که هدف از برپایی آن، آشنایی مسافران با آداب و رسوم، لباس و غذاهای محلی این شهرستان است.

در این جشنواره صنایع‌دستی بانوان منطقه همچون گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی، لباس‌های محلی بختیاری و ترک قشقایی، سیاه چادر و غذاهای سنتی این دو قوم ساکن در چادگان از جمله آش محلی، شله کشک، آش جو و آش رشته و کدو برانی پخته می‌شود.

در جشنواره اقوام محلی همچنین ساز محلی " ساز و ناقاره" نواخته می‌شود و ترک‌های قشقایی که لباس‌های محلی بر تن دارند، همراه آن رقص محلی چپی را اجرا می‌کنند.

برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آشنایی بیشتر گردشگران در شناخت دیگر مشاغل موجود در این شهرستان همچون خراطی و برش کاری با چوب، میناکاری روی مس و دیگر هنرهای دستی کمک کرده و موجب اشتغال‌زایی جوانان شده شده است.

مکان‌های تاریخی چادگان

از جمله مکان‌های تاریخی شهرستان چادگان، عمارت تاریخی معظم الملک است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد و به واسطه آینه‌کاری، گچ‌بری، کاشی‌کاری و هنرهای چوبی از زیباترین آثار غرب اصفهان است؛ این عمارت به خانه دکتر صالحی، خانه آنالویی و عمارت سنگی نیز معروف است.

مسجد جامع چادگان یکی از بناهای قدیمی است که در سال ۱۲۵۲ شمسی احداث شده است و بعدها چندین بار تعمیر و بازسازی شد، این مسجد معماری بسیار زیبایی دارد و از مهم‌ترین قسمت‌های تاریخی آن می‌توان به سر در مسجد اشاره کرد.

مقبره کاوه آهنگر در روستای مشهد کاوه در ۱۳ کیلومتری شهرستان واقع شده است. مردم این روستا به شعر و ادبیات علاقه دارند و هرساله در کنار مقبره کاوه آهنگر مراسم شاهنامه‌خوانی برپا می‌کنند.

لباس‌های محلی مردم چادگان

مردان و زنان چادگان لباس‌های محلی زیبایی دارند، لباس زنانشان از جمله دامن مخملی و روسری بافته شده است و مردان لباس‌هایی به نام " دن آرخالوق" به همراه کلاه نمدی و کفش‌های سفید رنگی به نام " ملیکی" به پا می‌کنند.

زنان، امروزه از لباس‌های محلی خود بیشتر در جشن حنابندان عروسی استفاده می‌کنند.

در کنار ترک‌های قشقایی در این شهرستان لرهای بختیاری هم زندگی می‌کنند که لباس محلی زیبایی دارند و به نسبت ترک‌ها سنت لباس محلی خود را به خوبی حفظ کرده‌اند.

لباس زنان بختیاری شامل مینا، کله چه، دامن قر و لباس بلند می‌شود و مردان بختیاری از دبیت، جوقا و کلاه نمدی " کلاه خسروی" استفاده می‌کنند.

سوغات شهرستان چادگان

بیشتر مردم چادگان به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سوغات اصلی این شهرستان شامل محصولات کشاورزی از جمله کشک، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، سرشیر، پنیر محلی، روغن محلی، قره قوروت، لواشک و سبزی‌های کوهی است که طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد

صالحه عباسی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 734440

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان